Till Gästboken  |  Skapa kommentar
2018-08-24 skrivet av Linda

Ett år, lite drygt, som änka. Saknaden är lika fruktansvärd även om jag inte längre gråter flera gånger om dagen. Kärleken är ju lika stark som när den var ny en gång. För att inte såra de som försöker trösta mig, låtsas jag att jag inte stängt dörren för en ny man nån gång. Alla säger det. "Du är så ung, inte ska du va ensam resten av livet." Men jag vill verkligen inte ha nån ny man. Jag vill ha MIN man!!!! Varför kan de inte bara låta mig va kär i min make, även om han är död? Eller är det egentligen jag som är dum? Nån som har erfarenhet av detta? Mig gör det inget om jag är ensam resten av livet, det är andra som har bekymmer av det.

Visa kommentarer:
  2018-08-24 skrivet av  J   |  
Känner igen mig. Att folk prata strax efter hans död att du kommer träffa någon ny och inte vara själv resten av livet. Och jag får inte vara nöjd med vårat gemensamma barn på 4år. Klart hon ska och kommer få ett syskon i framtiden. Men jag vill inte ha barn med någon annan. Och är nöjd med vårat gemensamma kärleksbarn. Självklart ville jag ha syskon till henne innan han dog. Visst känns det skrämmande att känna att man kommer leva ensam resten av sitt liv. Men jag vill inte ha någon annan. För mig har det gått lite mer än ett halvår som änka. Men jag älskar honom inte mindre för att han är död.
  2018-09-15 skrivet av  Mimmi   |  
Den eviga kärleken......

Jag känner som både Linda och J skriver. Jag älskar min man !
Och det prästen sa " tills döden skiljer er åt " när man gifter sig är inte sant !
Jag har aldrig känt mig mer gift med min man än nu , det var för alltid, och kommer alltid att vara.
Bara ordet "änka" gör mig hysterisk !
  2018-09-26 skrivet av  Annelie   |  
Känner igen mig helt och hållet! Min man dog för 5 månader sedan och jag och vår 12-åriga dotter blev kvar. Vi hade levt ihop i 24 år och skulle leva resten av våra liv ihop. Vi var lika kära som första åren. Det känns helt overkligt att det nu inte blir av. Jag kommer att älska honom för evigt och är totalt ointresserad av att ens tänka på att träffa någon annan. Jag vill bara ha tillbaka min Anders. Om två veckor är det vår bröllopsdag. Det kommer att bli tungt.
  2018-11-15 skrivet av  Mirjam   |  
Jag kommer att älska min make för evigt.
Jag känner mig fortfarande lika gift som för ett par månader sen. Kommer aldrig klara av att ta av mig ringarna! Någon annan som gjort det?
  2018-11-15 skrivet av  Linda   |  
Ringarna är mitt skydd, min trygghet. Jag vill med största möjliga tydlighet signalera att jag är gift. För mitt hjärta tillhör min man och är inte tillgängligt för nån annan. Kommer aldrig förlika mig med mitt påtvingade civilstånd, änka.
  2018-11-17 skrivet av  Mirjam   |  
Jag kommer fortsätta ha ringarna på, känner som dig, vill signalerna att jag är gift! Jag och min make hör ihop, så enkelt är det.
Precis som jag inte alls är redo att gå igenom hans kläder och saker än. Saknaden är stor.
 
Skapa kommentar    
Säkerhetsfråga  
Sogeti Helsingborgc="/Templates/Scripts/dd_belatedpng.js">